* Poiščite katero koli od naslednjih sestavin, pridobljenih iz pšenice, rži ali ječmena:
- Pšenica
- Moka
- Zdrob
- Bulgur
- črkovano
- Farina
- Zdrob
- rž
- Ječmen
- Slad
- Pivski kvas
- Pšenični kalčki
- Durum
- Kamut
- Einkorn
- Tritikala
Bodite pozorni na skrite vire:
* Nekatera živila morda ne vsebujejo nobene od teh sestavin, vendar so še vedno onesnažena z glutenom. Primeri vključujejo:
- Omake in prelivi
- Začimbe
- Juhe
Poiščite oznako brez glutena:
* Izdelki, ki so certificirani brez glutena, imajo običajno oznako na embalaži. To pomeni, da je izdelek testiran in vsebuje manj kot 20 delcev na milijon glutena.
Vprašajte proizvajalca:
* Če niste prepričani, ali izdelek vsebuje gluten ali ne, se lahko vedno obrnete na proizvajalca in ga vprašate.
Zdravje in Bolezni © https://sl.265health.com