Hostije so narejene iz pšenične moke in vode, zato vsebujejo gluten. Osebe s celiakijo ne smejo uživati hostij, saj lahko sprožijo imunski odziv in povzročijo simptome celiakije.
Pomembno pa je vedeti, da je količina glutena v hostiji zelo majhna in morda ne zadostuje za reakcijo pri nekaterih ljudeh s celiakijo. Navsezadnje se posameznik s celiakijo sam odloči, ali bo užival hostije ali ne.
Zdravje in Bolezni © https://sl.265health.com